русский корабльнахуй
 
Здоров'я  14 липня 2024 01:00 

Чому ви відчуваєте себе щасливішими після курячих нагетсів: експерти все пояснили

підтримай автора: оригінал
14
967
0
Курячі нагетси мають сумнівну користь для здоров’я. Але ці невеликі шматочки фаст-фуду справді можуть зробити вас трохи щасливішими, коли ви їх з’їсте — і є певна причина, яка це підтверджує.
Про це розповідає Mirror.
Що треба знати
Куряче м’ясо, у формі нагетсів чи будь-якому іншому, містить амінокислоту під назвою триптофан, яка сприяє виробленню організмом гормонів гарного настрою.
Наше тіло не виробляє триптофан природним шляхом, тому важливо, щоб ми отримували ці поживні речовини з щоденного раціону.
Після того, як ми вжили триптофан, організм перетворює його в окситриптан, який потім стає серотоніном. Тіло також перетворює деяку кількість триптофану в мелатонін, який бере участь у формуванні здорового циклу сну.
Природний триптофан, що міститься в харчових продуктах, має ряд переваг для здоров’я.
Більшість цих переваг для здоров’я походить від потенційного збільшення ніацину, а отже серотоніну та мелатоніну. Серед переваг:
здоровіший і якісніший сон
позбавлення від депресії й тривоги
підвищення емоційного стану
переносимість болю
Повертаючись до курячих нагетсів, треба зазначити, що рівень триптофану в курячих нагетсах недостатньо високий, щоб викликати миттєве відчуття ейфорії. Але дослідження показують, що це може допомогти підвищити рівень серотоніну в поєднанні з іншими факторами.
Важливо також підкреслити, що смажені та паніровані різновиди курки, такі як нагетси та стрипси, як правило, містять багато нездорових жирів, вуглеводів і калорій.
Дотримання балансу під час планування дієти має важливе значення для гарного загального самопочуття.
Інші продукти з високим вмістом триптофану:
гарбузове насіння -576 мг,
пармезан - 560 мг,
моцарела - 515 мг,
куряча грудка - 404 мг,
яловичина - 375 мг,
тунець - 313 мг,
вівсянка - 40 мг.
Редактор: Ангеліна Петльована
14-07-2024, 01:00