русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  13 липня 2024 12:19 

У створений у Польщі "Український легіон" записалися кілька тисяч людей. Подробиці

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
Українці активно вступають до добровольчого підрозділу, створеного на території Польщі для підготовки бійців ЗСУ, повідомив міністр закордонних справ республіки Радослав Сікорський.
«Ми починаємо готувати першу українську бригаду, яка складається із добровольців, які мешкають у Польщі. У нас налічується близько мільйона українців обох статей. Декілька тисяч із них уже записалися на службу», — сказав Сікорський на публічному форумі НАТО у Вашингтоні, пише видання The Moscow Times.
За його словами, загалом багато українців справді хочуть захищати свою країну у війні з Росією та висловлюють готовність замінити співвітчизників на поле бою, але бояться, що їх кинуть на фронт без належної підготовки та спорядження. Сікорський наголосив, що Варшава зобов'язується їх навчити та озброїти. Після цього добровольці вирушать на батьківщину, а після закінчення служби зможуть повернутися до Польщі.
Міністр закликав союзників наслідувати польський приклад і організувати аналогічну підготовку українців для ЗСУ у себе з відповідними гарантіями. «Якби так вчинила кожна європейська країна, Україна мала б кілька бригад», — зазначив Сікорський.
Створення «Українського легіону» на території Польщі передбачено угодою двох країн щодо гарантій безпеки. 8 липня документ підписали президент України Володимир Зеленський та прем'єр Польщі Дональд Туск.
Після цього міністр оборони Рустем Умеров закликав усіх співвітчизників, які перебувають у Європі, вступати в «Український легіон». Він зазначив, що у підготовці добровольців братиме участь не лише Польща, а й Литва, а також інші країни ЄС. "Легіон буде забезпечений кращим спорядженням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою", - наголосив міністр.