русский корабльнахуй
 
Відпочинок  12 липня 2024 20:52 

Синоптики розповіли, якою буде спека на вихідні й де можливий довгожданний дощик

підтримай автора: оригінал
17
833
0
Спекотна погода супроводжуватиметься відсутністю опадів, лише у західній частині країни можливі короткочасні дощі. Найближчими вихідними, 13-14 липня, а також у понеділок, 15 липня, в Україні утримається спекотна погода, а в деяких регіонах стовпчики термометрів взагалі перевалять за позначку в +40 градусів. Про це повідомляють синоптики Укргідрометцентру.
Так, у нічний час температура повітря становитиме +20...25, вдень +35...39, на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині місцями надзвичайна спека - в межах +40...41, пише Діалог.
Трохи прохолодніше завтра буде у Карпатах та східних областях: уночі +17...22, вдень +30...34.
Опади найближчими днями не передбачаються майже на всій території країни, лише на крайньому заході у суботу та неділю місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами. Вітер змінного напрямку, 3-8 м/с.
Аномально спекотну та суху погоду на майбутні вихідні прогнозує і метеоролог Ігор Кібальчич, слова якого наводить Meteoprog.
Фахівець зазначає, що спекотна погода обумовлена ​​переважанням гарячої повітряної маси тропічного походження. Внаслідок сильної спеки на високому рівні зберігається пожежна небезпека, яка на території всієї країни сягатиме 5 класу (максимальний рівень).
Раніше повідомлялося, що ослаблення спеки в Україні прогнозується не раніше початку заключної декади липня, коли в країну має зайти прохолодніше повітря з Центральної та Північно-Західної Європи.
Нагадаємо, 10 липня температурні рекорди були побиті одразу у шести містах України. Найспекотніше було у Миколаєві, де стовпчики термометрів досягли позначки +40,5 градусів.