русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  12 липня 2024 20:03 

На 15 років посадили солдата ЗСУ, який корегував удари ворога по побратимах та військовій техніці. А потім хотів втекти за кордон

підтримай автора: оригінал
13
942
0
Фото ТСН
У Вінницькій області до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна засудили військового ЗСУ, який передав росії дані про склади з боєприпасами, військову техніку та місця дислокації своїх побратимів.
Про це йдеться у вироку Ямпільського районного суду Вінницької області, пише ТСН.
Яку інформацію передав військовий ЗСУ?
Військовий, який був мобілізований до ЗСУ 7 квітня 2023 року, в лютому 2024 року через бот у Telegram передав окупантам дані про місця дислокації своїх же побратимів. Зокрема:
  • передав інформацію у вигляді знімків екрану мобільного телефону застосунку "карти Google" із точними координатами щодо місця розташування військової техніки, боєприпасів та військовослужбовців Збройних Сил України.
  • передав інформацію з точними координатами щодо місця розташування військової техніки, боєприпасів, місця проживання командира та військовослужбовців Збройних сил України та надав рекомендації щодо нанесення ураження.
  • передав точні координати місця розташування фортифікаційних укріплень Збройних Сил України та повідомив про час проведення робіт.
  • передав інформацію щодо планів способу переміщення військовослужбовців Збройних Сил України.
  • передав дані із точними координатами щодо місця постійного розташування військової техніки та об`єктів забезпечення Збройних Сил України та надав інформацію щодо підрозділу, який там дислокується.
  • Після цього підсудний намагався втекти за кордон, щоб ухилитись від військової служби.
    Чоловік визнав, що передав дані про ЗСУ і хотів втекти до Австрії
    На суді чоловік провину визнав. Він пояснив, що "28.02.2024, перебуваючи в с.Буша Могилів-Подільського району Вінницької області, він передав дані на телеграм-канал "Росіч", на який сам підписався, а саме: точки місця розташування позицій підрозділів та військової техніки.
    Ці дані йому були відомі, оскільки він мобілізований в ЗСУ 07.04.2023, брав безпосередню участь в бойових діях в м.Торецьку і йому були відомі ці дані. Обвинувачений відбріхувався, мовляв,завербований ворогом він думав, що ця інформація вже застаріла, оскільки сам був на цих позиціях і війська їх залишили. З якою ціллю він це зробив — не знає, грошей за передавання даних не отримував, вважає свій вчинок дурістю".
    Також він підтвердив, що хотів втекти за кордон, оскільки його дружина проживає в Австрії.
    Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.