русский корабльнахуй
 
Новини  12 липня 2024 20:00 

Кабмін спростив процедуру отримання статусу УБД

підтримай автора: оригінал
15
-
-
Кабінет міністрів вніс зміни до постанови, що суттєво спростить отримання статусу учасника бойових дій для деяких категорій громадян.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.
“Згідно з нововведеннями, затвердженими постановою Кабінету міністрів України, захисники та захисниці, які служили або служать в Силах безпеки та оборони, тепер звільнені від обов’язку особисто займатися пошуком та збором необхідних документів для отримання статусу УБД. Цю функцію на себе беруть відповідні комісії, що ухвалюють рішення щодо надання статусу”, – йдеться у повідомленні.
За даними Мінветеранів, основними нововведеннями є впровадження електронного кабінету у Єдиному державному реєстрі ветеранів війни, що спрощує доступ до необхідної інформації та здійснення відповідних записів для заявників, секретарів комісій та адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг.
Також встановлено можливість подання заяв у паперовій або електронній формі залежно від категорії осіб.
У Мінветеранів наголосили, що ці зміни спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій та підвищення ефективності адміністративних процесів у сфері ветеранської політики.