русский корабльнахуй
 
Новини  12 липня 2024 17:15 

Чернівчанин хотів переправити двох чоловіків до Румунії: йому світить 9 років тюрми

підтримай автора: оригінал
12
562
0
Правоохоронці виявили чоловіків неподалік кордону
Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю, який сприяв у нелегальній міграції чоловіків за кордон. Фігурант за грошову винагороду допомагав двом чоловікам призовного віку потрапити до сусідньої Румунії поза офіційним пунктом пропуску. За скоєння протиправних дій буковинцю загрожує до дев’яти років позбавлення волі.
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.
"5 липня цього року співробітники поліції спільно з працівниками Державної прикордонної служби України викрили протиправні дії 27-річного жителя Чернівецького району який, діючи відповідно до попередньо узгодженого плану, сприяв у незаконному переправленні чоловіків до сусідньої держави", - йдеться у дописі.
Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що буковинець, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, допомагав двом чоловікам, віком 19 та 47 років потрапити до Республіки Румунія, оминувши офіційний пункт.
Однак неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці викрили «провідника», який допомагав «клієнтам» нелегально покинути територію України.
Поліцейські затримали буковинця в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької оружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до організації нелегальної міграції.
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.