русский корабльнахуй
 
Новини  12 липня 2024 15:42 

На річці Прут у Чернівцях заборонили плавати

підтримай автора: оригінал
14
813
0
Після перевірки води на міському пляжі заборонили купатися
На річці Прут у Чернівцях заборонили купатися. За результатами проведених обстежень порушення встановлені на 51 об’єкті (27,8%) (на водопроводах – 18 (82%), на об’єктах нецентралізованого питного водопостачання 39 (24,2%).
Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Основні порушення, які виявлялись на підприємствах централізованого водопостачання: відсутній проєкт зон санітарної охорони (ЗСО) на джерело водопостачання; на об’єктах нецентралізованого водопостачання, необхідність поновлення санітарних паспортів на джерело водопостачання і відсутність лабораторних досліджень щодо якості питної води.
"Відповідно до інформації керівників підприємств питного водопостачання в області в рамках виробничого контролю безпечності та якості питної води за 1 півріччя досліджено 19543 проб: 9779 – за санітарно-хімічними та 9764 – за мікробіологічними показниками, відхилення встановлено у 1 пробі по мікробіологічним показникам", - йдеться у дописі.
Керівникам підприємств та балансоутримувачам було надано 25 рекомендаційних листів щодо усунення порушень, поінформовано органи місцевої влади.