русский корабльнахуй
 
Новини  12 липня 2024 15:07 

Два корпуси лікарні «Охматдит» не підлягають відновленню: замість них збудують один новий

підтримай автора: оригінал
20
216
0
На будівництво корпусу спрямують, зокрема, і благодійні кошти.
фото: Андрій Єрмак / Telegram
Два корпуси дитячої лікарні «Охматдит», в які влучили під час російського ракетного обстрілу 8 липня, не підлягають відновленню.
Про це повідомили на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та гендиректор київської дитячої лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір, пише «Суспільне Київ».
Знищені корпуси повністю знесуть, а замість них зведуть один новий сучасний корпус.
На його будівництво спрямують, зокрема, і благодійні кошти. Нині на рахунках «Охматдиту» понад 800 мільйонів гривень, які зібрали завдяки благодійним зборам. Крім цього, сьогодні у медзакладі запустили у роботу Центр крові. На черзі — повернення до лікарні онкохворих пацієнтів.
За словами міністра Віктора Ляшка, ремонті роботи в «Охматдиті» розпочалися вже наступного дня після російської атаки.
В лікарні вже відновили подачу світла та води, далі — операційні. Зараз тривають роботи всередині приміщень, щоб повернути до лікарні онкохворих дітей.
«Це є головною передумовою, щоб ми повернули дітей в “Охматдит”, поки не запущена вся інфраструктура, це світло, це медичні гази, це кисень, вода, чисте приміщення. Зараз зроблені все передумови включно з палатами, щоб ми могли повернути першу партію дітей з онкохворобами до “Охматдиту”», — переконує гендиректор дитячої лікарні.