русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  11 липня 2024 23:40 

У Чернівцях відкрили Центр ортопедії та травматології з травмпунктом – фото

підтримай автора: оригінал
12
3k
0
Фото: МБ
У Чернівецькій центральній міській клінічній лікарні відкрили Центр ортопедії та травматології з травмпунктом.
Про це повідомляє molbuk.ua
Наразі центр має всі необхідні для функціонування приміщення. За словами генерального директора лікарні Віктора Проца, загальна вартість ремонту становила 7 млн гривень, з яких 2 млн гривень виділила міська рада.
На закупівлю обладнання витратили ще 7 млн гривень, половину з яких профінансувала міська рада, а решту – лікарня. Повне облаштування відділення обійшлося у 14 млн гривень, з яких 300 тисяч гривень були передані благодійниками на закупівлю обладнання.
"Тепер центр має всі необхідні приміщення, ремонт у відділенні виконаний за сучасними вимогами. Особливу увагу ми приділили комфорту для лежачих пацієнтів, тому кількість ліжок у палатах мінімізована для забезпечення вільного доступу з усіх сторін", – зазначив генеральний директор лікарні Віктор Проц.
Генеральний директор лікарні Віктор Проц
У майбутньому, після завершення ремонтів, у центрі планується створення реабілітаційного відділення.
Також центр може стати основним місцем для реалізації міських програм, зокрема з ендопротезування.
"Програма ендопротезування для жителів Чернівецької міської громади була розроблена у березні 2023 року та стартувала у липні того ж року. Для зручності пацієнтів створено реєстр, який вже налічує близько 340 пацієнтів, з яких 120 вже прооперовані. Учасники бойових дій та люди з інвалідністю мають право на пріоритет у черзі. Пацієнти проходять дообстеження, госпіталізацію та відповідно саму операцію. Для пацієнтів ця послуга є безкоштовною. Центр реалізовує всі сучасні методи консервативного та хірургічного лікування травм і захворювань опорно-рухового апарату", – розповів завідувач центру Дмитро Кваснюк.
Завідувач Центру ортопедії та травматології з травмпунктом Дмитро Кваснюк
Міський голова Чернівців, Роман Клічук, зауважив, що "відкриття цього відділення сприяє підвищенню якості надання ортопедичної та травматологічної допомоги на вищий рівень".
Редактор: Алісія Давид
11-07-2024, 23:40