русский корабльнахуй
 
Відпочинок  11 липня 2024 21:47 

Нестерпна спека: назвали шість міст України, де було побито температурний рекорд

підтримай автора: оригінал
18
1k
0
Сильна спека, яка встановилася в Україні в більшості регіонів України останнім часом, не просто не думає відступати, а й б'є температурні рекорди. У середу, 10 липня, одразу у шести містах нашої країни стовпчики термометрів піднялися до позначок, де вони ще ніколи не перебували за всю історію метеорологічних спостережень.
Про це інформують синоптики Укргідрометцентру, пише Діалог.
Найспекотніше було в Миколаєві, де повітря прогрілося аж до +40,5 градусів. Також температурні рекорди встановлені у Сімферополі (+38,4), Одесі (+36,2), Харкові (+35,8), Вінниці (+34,1), Львові (+32,2) .
Таким чином, перевищення попередніх рекордів у цих містах відбулося на 1-3 градуси.
Фахівці попереджають: спекотна погода збережеться в Україні також у п'ятницю, 12 липня. Температура повітря вночі +15...20, вдень +35...39, а в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях місцями до +40...41.
Дещо прохолодніше буде на Закарпатті, Прикарпатті та Волинській області, де вночі температура очікується в межах +17...22, вдень +30...34. У цих регіонах також можливий короткочасний дощ із грозою, на решті території опади не очікуються.
У високогір'ї Карпат уночі +15...20, вдень +20...25. У Києві завтра сухо, температура вночі +22...24, вдень +35.
Раніше про аномально спекотну погоду, яка очікується у п'ятницю у південних областях України, попередила синоптик Наталія Діденко.
Такі високі температури повітря у першій половині липня є досить незвичайним явищем для України. Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, повідомляє "РБК-Україна".
За її словами, найтепліша погода у країні щорічно переважає наприкінці липня - у першій половині серпня. Наприклад, 12 серпня 2010 року в Луганську було зафіксовано температуру 42 градуси - найвищу за всю історію спостережень. Голеня зазначила, що цього літа найспекотнішим періодом, швидше за все, буде середина липня - у деяких регіонах у найближчі вихідні, а також у понеділок і вівторок стовпчики термометра можуть піднятися вище за +40. У цьому полягає унікальність цьогорічної спеки.
Синоптикиня пояснила, що в Україну зараз через Балкани надходить гаряча повітряна маса з Африки. Цей атмосферний процес триватиме ще мінімум п'ять діб, а потім настане незначне зниження температури. На заході та півночі країни вона становитиме від +30 до +35. На півдні та сході спека протримається до 18-20 липня - там повітря у денний годинник прогріватиметься до +40, а після також стане трохи прохолодніше, цитує Діалог.UA.