русский корабльнахуй
 
Новини України  11 липня 2024 19:18 

Румунія надасть Україні систему Patriot: країни підписали безпекову угоду

підтримай автора: оригінал
16
752
0
Президент України Володимир Зеленський та президент Румунії Клаус Йоханніс підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Про це повідомляє офіційний сайт президента України.
В угоді зазначається, що Румунія передасть Україні систему Patriot.
В ній сказано, що Румунія візьме участь у забезпеченні безпеки на морі в Чорноморському регіоні.
"Румунія робить свій внесок у забезпечення безпеки на морі в Чорноморському регіоні, зокрема через коаліцію спроможностей морської безпеки", – зазначається в ній.
Також Румунія співпрацюватиме з Україною для здійснення зусиль із розмінування Чорного моря, включно із зусиллями щодо спільної боротьби з дрейфуючими морськими мінами.
Передбачено, що Румунія забезпечить індивідуальні та колективні тренінги для Сил безпеки та оборони України, включно з програмами підготовки інструкторів.
Румунія разом із партнерами активно надаватиме спроможності навчальному центру F-16 (FTC), який належить Збройним силам Румунії, для підготовки українських пілотів як свій практичний внесок у коаліцію спроможностей Військово-повітряних сил.
В угоді зазначається, що, зокрема, у разі значної ескалації російської агресії проти України, Румунія надасть Україні, за необхідності, негайну та сталу допомогу у сфері безпеки, військову техніку всіх видів та економічну допомогу, шукатиме згоди в межах ЄС щодо накладення економічних та інших санкцій на Росію.
Редактор: Євгеній Пірожков
11-07-2024, 19:18