русский корабльнахуй
 
Новини  11 липня 2024 16:30 

У Мін’юсті розповіли, скільком ув’язненим відмовили у звільненні для участі у війні

підтримай автора: оригінал
17
-
-
Загалом заяву на дострокове звільнення для участі у війні проти росіян подали 5196 в’язнів. 368 із них відмовили в цьому за станом здоров’я.
Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю Financial Times.
За його словами, від травня Україна звільнила вже 2872 ув’язнених. Попередньо, серед засуджених можна буде набрати приблизно 5000 новобранців, і ця кількість може потроїтися «за найкращих обставин».
Малюська каже, що приєднання до війська колишніх засуджених в Україні відрізняється від такої самої практики у рф «вищими стандартами». Так, у росії серед звільнених для участі у війні були серійні вбивці та ґвалтівники. Водночас в Україні до війська не можуть приєднатися засуджені за тяжкі злочини.
Крім того, ув’язнені повинні пройти низку фізичних і психологічних тестів, а також співбесіди з тюремними та військовими чиновниками. У них також повинно залишатися принаймні три роки до кінця терміну покарання, а їхній вік має бути не більшим ніж 57 років. Якщо ув’язненим таки дозволять брати участь у бойових діях, вони служитимуть у спецпідрозділах до закінчення війни або демобілізації, каже Малюська.
“Зараз йде конкурс, щоб знайти найкращих солдатів [у в’язницях]. З погляду пристосованості [до служби] ці люди кращі за звичайних призовників”, — додав міністр юстиції.