русский корабльнахуй
 
Чернівці  10 липня 2024 17:11 

Озелення скверу Дня вишиванки у Чернівцях відповідає тематиці національної єдності країни

підтримай автора: оригінал
4
821
0
Фото: NE:Urban
Згідно з концепцією вся територія парку розбита на чотири умовні зони, озеленення кожної з яких відповідає тому чи іншому регіону: Криму, Степу, Лісостепу та Лісам.
Кожен з цих регіонів індивідуальний та самобутній, проте має дещо спільне з іншими. В конкретному випадку мова йде про злакові трави та калину – рослини, які «об’єднують» регіони між собою, розповідають на фейсбук-сторінці спільноти NE:Urban, пише Медіа агентство АСС.
У Сквері Дня вишиванки працівники Тресту зеленого господарства висадили багаторічники: кущі, трави та квіти. На кутах вздовж основних пішохідних доріжок буде рости війник, сосна гірська, мускарі, ясколка, костриця сиза, ялівець, аліум, шавлія, полина Шмідта, троянда бордюрна, крокуси, тим’ян, бересклет Форчуна, тюльпан лісовий, пенісетум, калина Бульдонеж, калина зморшкувата, гортензія, тис (куля), монарда, дерен Елегантіссіма, язичник, барбарис Тунберга, пухироплідник, іван-чай, рододендрон, нарцис та вереск.
Видалені раніше кущі та дерева компенсували: замість 9 зрізаних дерев висадили 20 високих саджанців, збільшили й кількість «диких» кущів.