русский корабльнахуй
 
Чернівці  10 липня 2024 14:43 

Надзвичайна спека плавить асфальтобетонне покриття: на дорогах Буковини ввели обмеження

підтримай автора: оригінал
12
943
0
Ілюстративне фото
Цього тижня на Буковині прогнозують надзвичайну спеку, з температурою до +36 градусів за Цельсієм. Це небезпечно для інфраструктури області, зокрема й для автошляхів.
Аномальна спека може розплавити асфальтобетонне покриття, а рух перенавантажених транспортних засобів зруйнувати дороги. Глибокі колії, що з’являються під час спеки, згодом утворюють тріщини, вибоїни та просідання, кажуть у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.
Для збереження дорожнього покриття та безпеки руху, вводяться тимчасові обмеження руху для великовагових транспортних засобів при температурі+28°C і вище, пише Медіа агентство АСС.
З 10 до 22 години заборонений рух для великовагових транспортних засобів, загальна маса яких понад 24 тонни або навантаження на вісь яких більш як 7 тонн.
Обмеження не поширюються на:
- транспорт, що перевозить небезпечні вантажі, живих тварин та швидкопсувні продукти;
- вантажівки, залучені до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
- транспорт, що використовується для перевезення комунальних та дорожньо-будівельних матеріалів під час виконання робіт.
Контроль за дотриманням обмежень здійснюють працівники Національної поліції та Укртрансбезпеки. За порушення передбачені штрафи.