русский корабльнахуй
 
Новини  09 липня 2024 11:30 

За минулу добу троє буковинок стали жертвами шахрайства

підтримай автора: оригінал
12
-
-
Співробітники поліції Чернівецької області вкотре закликають громадян бути обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не вводити конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків на невідомих сайтах, а тим паче не перераховувати гроші незнайомцям.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 8 липня, до Чернівецького районного управління поліції звернулася 42-річна жителька обласного центру. Жінка розповіла поліцейським, що побачила оголошення в соціальній мережі про продаж взуття. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. В подальшому невідомі особи заблокували доступ до її онлайн-банкінгу та перерахували з рахунку майже 11 тисяч гривень.
Ще однією жертвою шахрайства стала 28-річна жителька села Кадубівці. Буковинка повідомила співробітникам поліції № 3 (м. Заставна) Чернівецького РУП, що хотіла придбати мобільний телефон, оголошення про продаж якого побачила в соціальній мережі. Зв’язавшись з продавцем, обговорили умови покупки. Після чого жінка перерахувала майже 13 тисяч гривень на невідомий рахунок, однак телефон так і не отримала.
Також цього дня з повідомленням про шахрайство до відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції звернулася 29-річна жителька села Каплівка. Заявниця розповіла, що в месенджері їй надійшла SMS про можливість отримати додаткову виплату від благодійної організації. Буковинка перейшла за посиланням, а згодом виявила, що з її банківського рахунку зникло 10 тисяч гривень.
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.