русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 липня 2024 10:39 

"Ми відчували, що люди хочуть нас чути": автори з Чернівців презентували книгу про дітей війни в Австрії

підтримай автора: оригінал
16
1.4k
0
Фото: Чернівецька обласна рада
В австрійському місті Грац чернівецькі автори презентували видання "Про що мріють ангели" в осередку української громади "Рідна домівка".
Це вже друга презентація книги, пише molbuk.ua
Видання присвячене пам’яті українських дітей, які загинули внаслідок російської агресії. Метою книги є привернути увагу міжнародної спільноти до тих, хто змушений жити у війні, а також закликати до безперервної підтримки України, доки російська агресія не буде остаточно подолана.
Автори Марина Шварцман, Максим Козменко й Олександр Білоус наголосили на важливості постійної підтримки наших міжнародних партнерів. Вони закликали не залишатися осторонь й активно долучатися до гуманітарних і дипломатичних зусиль задля досягнення миру.
Марина Шварцман зазначила, що на презентаціях були присутні як українці, так і представники австрійської громади. У Відні, зокрема, одна з присутніх могла прочитати кілька рядків з книги, і вона зауважила, що текст легко читається і знаходить відгук у серці.
"Ми обговорювали зі слухачами події в Україні, гуманітарну ситуацію та життя у прифронтових регіонах. Людей цікавило, як діти переживають цю війну, про депортованих українців та можливість їх повернення, які заходи для цього здійснюються", – каже М. Шварцман.
Серед глядачів була молодь із Донбасу, а також представники українського молодіжного осередку в Братиславі, столиці Словаччини. Присутність молоді з різних куточків України та Європи підкреслила важливість міжнародної солідарності та взаємодопомоги.
"Ми відчували, що люди хочуть нас чути. Ця поїздка була своєрідним експериментом, і ми сподіваємося на подальші презентації. Ми прагнули донести інформацію до якомога більшої кількості людей, які можуть допомогти Україні. Не можна залишати нас без підтримки, адже зараз ми боремося зі злом, яке не знає кордонів", – підкреслила авторка Марина Шварцман.
Відомо, що під час заходу автори домовилися про співпрацю з представниками української молоді з Братислави, що зміцнить зв’язки між українськими громадами в Європі. Ця співпраця сприятиме обміну досвідом і підтримці українців за кордоном, об’єднуючи зусилля задля спільної мети.
Редактор: Алісія Давид
8-07-2024, 10:39