русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  07 липня 2024 11:55 

«Воно збирає стічні води»: чому в Чернівцях не можна купатися в озерах парку «Жовтневий»

підтримай автора: оригінал
16
2k
0
З першого червня щороку розпочинається купальний сезон, тому багато чернівчан і гостей плавають в озерах на вулиці Скальда (колишня Комарова) та парку "Жовтневий", дарма що на березі стоять таблички, що купатися там заборонено.
Про це йдеться у публікації molbuk.ua.
За словами начальника Чернівецької міської рятувальної служби рятування на воді Віталія МАТВІЄНКА, купатися в тих озерах не можна, бо вони збирають стічні води.
"Купатися в тих водоймах небажано, оскільки водойми на вулицях Скальда та Південно-Кільцевій, не є озерами – це гідротехнічні споруди. Вони виконують функцію збору стічної води у разі аварійної ситуації або збору води під час дощів. Тому це озеро виконує декоративну функцію", – зазначає Віталій Матвієнко.
З цієї причини у воді сконцентровано багато різних забруднювачів і шкідливих бактерій. Також треба враховувати, що дно озера може бути небезпечним. Його не обстежували, тому невідомо, скільки там скла та інших небезпечних предметів.
"Люди, які все ж вирішили плавати там, повинні розуміти, що наражають себе на велику небезпеку. Можуть з’явитися висипи на тілі. Якщо випадково наковтатися брудної води, можливі отруєння. Крім того, можна також поранитися", – каже Віталій Матвієнко.
Від початку року на озерах парку "Жовтневого" рятувальники надали допомогу одинадцятьом людям, з них двоє – діти.
Щоб поплавати, можна піти на міський пляж, хоч цьогоріч офіційного відкриття не було, адже поруч немає укриття. Однак рятувальники спостерігають за водоймами.
За словами директорки парку "Жовтневий" Марти ШУМІЛОВОЇ-ЛИСЯКОВОЇ, адміністрація постійно наголошує на тому, що не можна купатися в озері.
"Проблема щороку актуальна, оскільки люди, попри заборону, все одно купаються. Працівники парку постійно інформують чернівчан про небезпеку через купання, але відвідувачів це ніколи не зупиняло. Плавати там дуже небезпечно, проте, на щастя, ще жодного разу не надходили скарги про погіршення стану здоров’я", – зазначає Марта Шумілова-Лисякова.
Редактор: Ангеліна Петльована
7-07-2024, 11:55