русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  05 липня 2024 19:57 

Як стати офіцером: у Чернівцях триває вступ на військову кафедру

підтримай автора: оригінал
10
1.6k
0
Фото з сайту військової кафедри ЧНУ
На кафедрі військової підготовки Чернівецького національного університету триває вступ на навчання.
Про це пише molbuk.ua.
Кафедра військової підготовки Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича щорічно випускає офіцерів запасу (за час існування кафедра випустила понад 20 тисяч офіцерів). Багато з них воювали та воюють у зонах бойових дій, служать у правоохоронних і військових структурах.
На кафедрі військової підготовки готують офіцерів трьох спеціальностей: бойове застосування підрозділів наземної артилерії, бойове застосування механізованих підрозділів та організація морально-психологічного забезпечення.
За підсумками навчання на кафедрі можна отримати військове звання молодшого лейтенанта запасу.
Викладацький склад на кафедрі має великий досвід служби у військах і ведення бойових дій. Очолює кафедру учасник бойових дій в АТО/ООС полковник запасу Сергій Топчій. Викладачі керували великими військовими тактичними з’єднаннями – дивізіями, бригадами, полками, батальйонами. Наразі ж перебувають у резерві та займаються викладацькою діяльністю.
Навчання на кафедрі відбувається в один день на тиждень упродовж двох років. Завершується навчальним збором у військах.
Як вступити на кафедру цього року
Вступ на КВП проходить у три етапи. Перший відбувся з 11 по 14 червня. Наступні два проходитимуть 28-30 серпня та 10-13 вересня.
До навчання залучають чоловіків і жінок до 38 років, придатних за станом здоров’я, які мають (здобувають) вищу освіту за ступенем не нижче бакалавра.
Щоб вчитися на кафедрі, треба виконати низку умов та скласти вступні випробування. Спершу треба пройти військово-лікарську комісію й отримати довідку про придатність для військової служби.
Під час випробовування вступники складатимуть психологічне тестування та перевірку фізичної підготовки, біг на сто метрів і кілометр, силові вправи, перевірку знань і вмінь з допризовної підготовки.
Звернутися по детальну інформацію можна за номерами телефонів:
(0372) 543611
+380501062122
+380506236599
Редактор: Євгеній Пірожков
5-07-2024, 19:57