русский корабльнахуй
 
Новини  03 липня 2024 17:00 

Зеленський закликав Трампа розкрити плани щодо швидкого припинення війни

підтримай автора: оригінал
14
-
-
Президент України Володимир Зеленський заявив, що експрезидент США Дональд Трамп повинен запропонувати свій план швидкого завершення війни росії проти України, та попередив, що будь-яка пропозиція не повинна передбачати порушення суверенітету.
Про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg Television в Києві у середу, 3 липня.
“Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він повинен сказати нам про це сьогодні… Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати”, — підкреслив президент.
Він також заявив, що «потенційно готовий» зустрітися з Трампом, щоб вислухати пропозиції його команди.
“Вони не можуть планувати моє життя, життя наших людей і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи матимемо ми в листопаді потужну підтримку США, чи будемо зовсім одні”, — наголосив Зеленський.
Водночас він відкинув думку про те, що українські та російські війська перебувають у глухому куті на полі бою, заявивши, що військові мають кращі людські ресурси, ніж кілька місяців тому, і новий наступ — це питання озброєння їхніх бригад.
Він також подякував за пакет військової допомоги від США 61 мільярд доларів, схвалений Конгресом в липні, однак зазначив, що зброя надто довго добирається до фронту.
“Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми маємо дуже, дуже, дуже довге очікування”, — сказав Зеленський.
Крім того, за словами президента, Китай може зіграти «величезну роль» у вирішенні конфлікту, оскільки Москва залежить від його експортного ринку. Він припустив, що США і Китай, якщо вони відкинуть розбіжності, могли б діяти разом, щоб покласти край війні.
Раніше повідомлялося, що експрезидент США неодноразово обіцяв швидко зупинити війну в Україні після перемоги на президентських виборах. За його словами, він дуже добре знає і російського диктатора владіміра путіна, і Зеленського, тому йому вдасться «вирішити цю проблему дуже швидко».
Він також заявляв, що зможе завершити війну «за 24 години». Трамп говорив, що «дозволив би» росії захопити частину України і що США передають Україні занадто багато зброї.
Водночас у травні 2024 року газета The Washington Post повідомила, що Трамп на одному з передвиборчих заходів сказав, що розбомбив би Москву, якби та почала повномасштабне вторгнення в Україну під час його перебування в Овальному кабінеті.