русский корабльнахуй
 
Новини України  02 липня 2024 14:18 

Зеленський і Орбан зустрілись в Києві: про що говорили

підтримай автора: оригінал
15
888
0
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який прибув до Києва, провели переговори. Як передає кореспондент УНІАН, Зеленський і Орбан зробили короткі заяви для преси без можливості задати питання.
"Сьогодні ми з паном прем'єр-міністром Орбаном обговорили найбільш принципові питання наших сусідських відносин: торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні і енергетичні питання. Говорили сьогодні про гуманітарну сферу. Про все те, що стосується життя наших людей і в Україні, і в Угорщині, зокрема обговорили відкриття української школи в Угорщині. Першої такої школи", – сказав Зеленський.
Президент зазначив, що угорський прем'єр запевнив у підтримці цього проекту. "Дякую дуже Вікторе", – сказав Зеленський.
"Загалом, зміст нашого діалогу з усіх наших питань може стати основою для майбутнього двостороннього документу між нашими державами. Документу, який буде регулювати усі наші взаємовідносини, які можуть бути засновані на дзеркальному підході до двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною, і який дозволить нашим народам користуватись усіма благами єдності в Європі", – наголосив Зеленський.
Він додав, що домовився з Орбаном, що команди обох країн продовжать роботу над деталями спільних рішень.
Редактор: Аліна Книжник
2-07-2024, 14:18