русский корабльнахуй
 
Останні новини  01 липня 2024 11:34 

"Пораненого, але нескореного, ворог добивав" - у Чернівцях захиснику Юрію Івановичу відкрити меморіальну дошку

підтримай автора: оригінал
17
-
0
Сьогодні у Чернівцях відкрили меморіальну дошку захиснику Юрію Івановичу по вулиці Університетській, 54.
Юрій Миколайович Іванович до повномасштабного вторгнення з 12 років займався спортом і був кандидатом у майстри спорту з боксу. Про це під час відкриття меморіальної дошки розповів його двоюрідний брат, з яким вони разом ходили у спортивний клуб.
На той момент Юрій був одним з найкращих боксерів у Чернівцях і перемагав навіть тих боксерів, які зараз є першими номерами в збірній України.
У 2018 році хлопець вступив до лав ЗСУ в артилерійські війська.
Юрій пішов захищати Україну від російських окупантів 25 лютого 2022 року. Він воював у складі 80 ОДШБР.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Боронячи рідну країну хлопець зрозумів, що війна - це важко і не весело. Та попри складнощі Юрій стояв до кінця і загинув прикриваючи своїх побратимів. Вони потрапили в засідку, тож Юрій і ще кілька бійців лишилися прикривати побратимів.
Брат згадує, що всі, хто тоді лишився прикривати, загинули. Після вже стало зрозуміло, що росіяни добили захисників. На ногах загиблих знайшли турнікети, тож на момент, коли на них натрапили окупанти, вони мали поранення, - каже брат.
"Юрчика, пораненого, але нескореного, ворог добивав" - так про захисника сказали на урочистому відкритті меморіальної дошки на його честь.
Юрій загинув 28 вересня 2022 року у селі Нижня Журавка Харківської області. Йому було 24 роки. Через 40 днів помер його батько, не витримавши горя.
Відкриття меморіальної дошки захиснику Юрію Івановичу у Чернівцях
Відкриття меморіальної дошки захиснику Юрію Івановичу у Чернівцях
Читайте: Буковина прощається з двома загиблими синами Батьківщини