русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 червня 2024 13:00 

Чим буде займатися інспектор служби освітньої безпеки на Буковині

підтримай автора: оригінал
18
2.4k
4
На Буковині оголосили конкурс на відбір інспекторів служби освітньої безпеки. Про специфіку роботи, вимоги, зарплату інспекторів СОБ розповів начальник сектору організації служби освітньої безпеки ГУ НП в області Сергій ПЛАТАШ.
Про це йдеться у публікації "МБ".
– Це новий проєкт за підтримки Президента України, Міносвіти та МВС. Інспектор СОБ – це не охоронець у школі. Це людина, яка безпосередньо бере участь у роботі педагогічного колективу, педагогічних рад, батьківських зборів. На одну школу повинен бути один поліцейський. Він має забезпечувати публічну безпеку та порядок у закладі освіти, проводити інтерактивні заняття із школярами, – розповідає Сергій Платаш.
Також інспектор служби освітньої безпеки перед початком занять повинен обстежити класи та прилеглу територію на наявність небезпечних предметів. Зараз в області активно триває конкурс на відбір кандидатів.
– Щоби взяти участь у конкурсі, кандидат повинен заповнити анкету. Її можна знайти на сайті Головного управління Нацполіції в області. Заповнювати анкети можна із 17 по 30 червня. Вимоги до кандидатів: громадянство України, вища освіта, знання законодавства, сертифікат про вільне володіння українською мовою. Упродовж липня триватиме відбір. Це військово-лікарська комісія, знання законодавства, фізична підготовка, тестування в поліцейського психолога. Якщо кандидат пройшов відбір, то на початку серпня матиме заплановані навчання, – пояснює майор поліції.
Навчання кандидатів відбувається у спеціалізованих вишах поліції протягом шести місяців. Їх забезпечують житлом і харчуванням.
– Після навчання та затвердження на посаді такі кандидати стануть поліцейськими. Вони отримуватимуть зарплату не менш як 20500 гривень. Під час дії воєнного стану та російської агресії ця посада є важливою, адже це насамперед безпека наших дітей, – додає поліцейський.
Нині в області є 49 вакантних посад інспектора служби освітньої безпеки. У Чернівцях таких місць – 39.
Довідка
Для участі у конкурсі на посаду інспектора служби освітньої безпеки треба заповнити онлайн-анкету та особисто надати пакет необхідних документів. Їх приймають за місцем розташування підрозділів поліції або за адресою: Чернівці, вулиця Головна, 24, із 17 червня по 1 липня 2024 року.
Довідкову інформацію можна почути, зателефонувавши за телефоном сектору організації відбору ГУ НП в області: 0661833317 або 0672045481.
Редактор: Анна Семьонова
29-06-2024, 13:00