русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 червня 2024 12:41 

Домашнє насильство: яка статистика на Буковині

підтримай автора: оригінал
15
580
0
Для того, щоб діти почували себе спокійно та комфортно у підрозділах поліції Буковини функціонують «Зелені Кімнати».
Насильство над дітьми – проблема, яка постійно під пильним контролем ювенальних поліцейських Чернівецької області.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Від початку цього року до поліції Чернівецької області від дітей надійшло понад 70 повідомлень про вчинення домашнього насильства. З обставин, які могли загрожувати життю та здоров’ю – вилучено 45 неповнолітніх. Безпосередньо працівниками ювенальної превенції ГУНП складено понад 80 адміністративних протоколів про вчинення домашнього насильства за участі дітей.
«Ми завжди стоїмо на варті безпеки прав і свобод дітей, особливо, коли це стосується випадків вчинення відносно них домашнього насильства. Разом з іншими компетентними відомствами ми здійснюємо негайне реагування на всі випадки домашнього насильства де присутні діти, і неважливо чи дитина постраждала, чи стала свідком вчинення насильницьких дій. Крім цього, ювенальні поліцейські завжди відвідують за місцем проживання перевірки сім’ї, в яких було зафіксовано факти вчинення насильства. Зокрема, перевіряють умови проживання та виховання неповнолітніх дітей», - говорить старший інспектор ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Юрій Мельник.
Для того, щоб діти почували себе спокійно та комфортно у підрозділах поліції Буковини функціонують «Зелені Кімнати», які обладнані іграшками, інтерактивними куточками та зонами для відпочинку. Ця форма роботи з дітьми передбачає надання їм кваліфікованої соціально-психологічної та правової допомоги у випадку, якщо стали вони жертвами, свідками злочину або опинились у кризовий ситуації.
Незалежно від того, хто вчиняє насилля в сім’ї, батько чи мати, завжди потерпає дитина.
Поліцейські завжди акцентують увагу неповнолітніх на те, що боятися та соромитись таких випадків непотрібно, а навпаки треба одразу звертатися по допомогу.