русский корабльнахуй
 
Здоров'я  28 червня 2024 23:20 

Чи можна їсти перед пробіжкою: дієтолог дав чітку відповідь

підтримай автора: оригінал
18
968
0
Біг - це дуже доступний вид кардіо, яким можна займатися в будь-який час і в будь-якому місці. Портал EatThis розповідає про те, що потрібно знати про правильне харчування під час такого тренування. Поєднання кардіо-сесій з правильним харчуванням і перекусами - ключовий момент, але важливо і те, коли ви їсте.
На думку дієтологині Джордан Гілл, найкраще підкріпитися перед тим, як виходити на пробіжку. Так, за 20-30 хвилин до пробіжки Гілл рекомендує з'їсти кілька простих вуглеводів, які швидко засвояться. Як приклад вона наводить кренделики, тости, фрукти і навіть жувальні гумки.
"Зазвичай, якщо ваша пробіжка триває 45 хвилин або довше, корисно з'їсти що-небудь і до, і після пробіжки", - пояснює Гілл.
При цьому після пробіжки вона рекомендує вживати поєднання вуглеводів і білка, щоб відновити запаси вуглеводів, які були витрачені під час пробіжки, і допомогти м'язам відновитися.
Гілл рекомендує прагнути до 0,3 г білка на кілограм ваги тіла і в два-три рази більше вуглеводів. Наприклад, якщо ви важите 70 кілограмів, прагніть до 20 г білка і 40-60 г вуглеводів.
Якщо ви плануєте бігати 90 хвилин або довше, то плануйте невеликі перекуси до, під час і після пробіжки.
Крім того, Гілл радить уникати клітковини та жирів перед пробіжкою, щоб не навантажувати шлунково-кишковий тракт.
"Якщо ви хочете правильно відновитися і зменшити запалення після пробіжки, вживайте фрукти й овочі, багаті на антиоксиданти, і робіть акцент на ненасичені жири, а не на насичені та трансжири", - радить вона.
Редактор: Євгеній Пірожков
28-06-2024, 23:20