русский корабльнахуй
 
новини  28 червня 2024 18:47 

Репродуктивна медицина – сучасне рішення багатьох проблем, викликаних безпліддям*

підтримай автора: оригінал
18
596
0
* Реклама
Медицина сьогодні розвивається швидкими методами. Десь вона встигла краще розвинутися, десь – гірше. Але загалом наразі медицина розвинута добре та має рішення багатьох проблем, хоча й не всіх. Усі проблеми наразі вирішити неможливо.
Проблема безпліддя завжди була актуальною. Але раніше діагноз "безпліддя" звучав як вирок, адже проблема ця ніяк не вирішувалась (просто методів раніше ще не було для її вирішення). Сьогодні ця проблема вирішується екстракорпоральним заплідненням та деякими іншими методами. Клініка репродуктивної медицини – це заклад, котрий займається проблемами безпліддя й допомагає їхньому вирішенню.
Загальне про репродуктивну медицину
Репродуктивна медицина – це напрямок у класичній медицині, котрий займається саме вирішенням проблем безпліддя. Але не тільки цим вона займається. Вона ще займається порушеннями репродуктивної функції. Це порушення ще називають порушенням фертильності.
Коли мова йде про спеціалістів у даному напрямку медицини, то вони працюють у галузі допоміжної репродукції. Вони прибирають певні причини, що створюють безпліддя, також вони виконують деякі інші задачі. Якщо прибрати ті фактори, котрі створюють безпліддя, тоді є великі шанси, що жінка завагітніє. Тому репродуктивна медицина наразі популярна.
Є кілька методів, котрими керуються спеціалісти, коли виконують роботи по боротьбі з безпліддям. Серед них виділяють такі:
  • Гормональна терапія. У даному випадку жінки приймають певні гормони, котрі прописують їм відповідальні за це лікарі. Ці гормони певним чином впливають на організм та стимулюють його до вагітності. У багатьох випадках це дає великий шанс, що вагітність таки відбудеться. Але цей шанс не стовідсотковий (сто відсотків гарантії ніхто й ніколи при боротьбі з безпліддям не надасть).
  • Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ). Якщо просто метод гормональної терапії не допоміг, то тоді лікарі приступають до ЕКЗ. Спочатку організм також готують для процесу за допомогою різноманітних препаратів, а далі відбирають ембріони та підсаджують їх на матку жінки.
  • Інсемінація. Це метод, де ембріони також вводять в середину матки за допомогою ін'єкції. Такий метод дорогий, але він має певні результати та дає великі шанси на вагітність жінці.
  • Загалом репродуктивна медицина – це дорога сфера в медицині, кожний метод штучного запліднення оцінюється десятками тисяч гривень, котрі пацієнти готові сплачувати за лікування. Але лікування дає ті результати, котрі не під силу жодній іншій сфері медицини.
    Переваги репродуктивної медицини
    Незважаючи на високу вартість лікування, даний напрямок має свої переваги. До них належать такі:
  • Діагноз "безпліддя" перестає бути вироком – як для жінки, так і для чоловіка.
  • Жінка отримує шанс на вагітність у будь-якому віці, хоча вік у даному випадку вирішує багато чого – чим він вищий, тим шансів менше. Але вони є.
  • Усі методи є безпечними для людини, вони здоров'ю не шкодять, а шанси на вагітність дають.
  • Цей напрямок у медичній справі є дуже перспективним, і він продовжує розвиватися.
    Редактор: Марія Фернюк
    28-06-2024, 18:47