русский корабльнахуй
 
Останні новини  28 червня 2024 11:30 

Нацрада зареєструвала Сайт міста Чернівці 0372 як онлайн-медіа

підтримай автора: оригінал
14
-
0
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала Сайт міста Чернівці 0372 як онлайн-медіа.
27 червня під головуванням очільниці Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк відбулось засідання, на якому розглядали питання реєстрації суб’єктів у сфері онлайн-медіа. Зокрема, учасники розглянули й заяву Сайту міста Чернівці 0372, одноголосно підтримавши його включення у реєстр. Загалом під час засідання були зареєстровані 16 вебсайтів.
Головна перевага зареєстрованого медіа – це ідентифікатор у Реєстрі суб’єктів у сфері медіа та отримання повноцінного, зрозумілого, юридичного статусу медіа в законодавстві. Зареєстровані онлайн-медіа мають можливість спокійної акредитації, мають можливість брати участь у конкурсах і тендерах на висвітлення діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, повноцінний захист з точки зору Кримінального кодексу та інших законів, які захищають професійну журналістську діяльність - йдеться на сайті Нацради.
Також серед переваг включення у реєстр - можливість доєднатися до органів співрегулювання і разом формулювати правила функціонування медіаринку. Національна рада також буде слідкувати за дотриманням правил роботи і моніторити онлайн-медіа на предмет порушень.
Для нашого медіа реєстрація - це черговий важливий крок до відповідальної, незалежної та чесної журналістської роботи.
Реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Механізм реєстрації онлайн-медіа Нацрада запустила у травні 2023 року.