русский корабльнахуй
 
Чернівці  27 червня 2024 16:13 

За кордон без погодження міського голови: депутати у Чернівцях ухвалили експериментальне рішення

підтримай автора: оригінал
19
973
0
Фото: МА АСС, архів
Депутати Чернівецької міської ради на сесії 27 червня розглядали питання щодо змін в організації направлення депутатів у відрядження за кордон.
Рішення передбачає положення про те, що службове відрядження депутата Чернівецької міської ради за кордон може здійснюватися за основним місцем роботи депутата, про що депутат за 3 дні до відрядження письмово повідомляє секретаря Чернівецької міської ради із зазначенням мети виїзду, пункту призначення, строків перебування за кордоном. Раніше відрядження мали обов'язково погоджуватися міським головою, пише Медіа агентство АСС.
А от службові відрядження депутатів Чернівецької міської ради за кордон у справах Чернівецької міської ради здійснюються на підставі розпорядження Чернівецького міського голови, як і було раніше.
Також проєктом рішення передбачено те, що депутат Чернівецької міської ради може бути направлений у службове відрядження до іншої країни самостійно або у складі делегацій.
Оплата витрат на відрядження депутатів Чернівецької міської ради здійснюється за рахунок приймаючої сторони або за власний рахунок депутата.
Депутат Чернівецької міської ради несе персональну відповідальність за дотримання строків і порядку перетинання державного кордону України.
Позиція юридичного управління
Сергій Венгринюк, начальник юридичного управління ЧМР, зауважував, що міська рада не має повноважень ухвалювати таке рішення:
«Самим проєктом рішення пропонується визначити, що міська рада встановлює для роботодавців видавати свої накази про відрядження депутатів за кордон. Згідно з законодавством, міська рада таких повноважень не має.
Тому вважаємо, що даний проєкт рішення не може бути підтриманий, адже не узгоджується з вимогами законодавства».
Водночас, оскільки закон обмежує виїзд депутатів за кордон, не відомо, чи зможуть за таких умов депутати виїхати – це питання до Держприкордонслужби. Тож, навіть якщо депутат виїжджатиме у відрядження за кордон за основним місцем роботи, прикордонники все одно можуть вимагати пояснень від міської ради.
Так, депутати все ж вирішили проекспериментувати та підтримали це рішення. А також доручили юридичному управлінню дослідити, як подібні процедури відбуваються в інших містах.