русский корабльнахуй
 
Чернівці  27 червня 2024 15:36 

Оновлена дитяча онкогематологія: у Чернівцях реконструювали єдине в області відділення

підтримай автора: оригінал
21
623
0
Фото: МА АСС
Новий медичний простір з якісним інвентарем та комфортними умовами перебування пацієнтів суттєво покращить процес лікування хворих діток.
У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні оновили онкогематологічне відділення. Нові палати, санвузли та системи кондиціонування, кисневі точки та сучасний інвентар, пише Медіа агентство АСС.
Такі зміни вдалося зробити за кошти меценатів без залучення бюджетних ресурсів.
Відділення має площу 750 квадратних метрів та може одночасно приймати 32 маленьких пацієнти.
«Відділення онкогематології з хірургічним блоком - це повністю відремонтоване приміщення на 4 поверсі педіатричного корпусу. Тут будуть лікуватись дітки з онкологією, з гематологічними захворюваннями, хто має потребу хірургічних втручань, надаватимуть тут і паліативну допомогу. Ця категорія пацієнтів є особливою і потребує унікального підходу. Специфічність полягає у тривалому лікуванні з застосуванням високодозованої хімієтерапії», - каже Василь Павлюк, гендиректор Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.
Це відділення вирішило і багато логістичних питань: тут надаватимуть комплексну допомогу без потреби транспортування у інші заклади.
У відділенні працює 25 осіб медперсоналу, з них 6 - лікарі. Такий підрозділ лікарні є унікальним в області і єдиним, де надають профільну медичну допомогу.
Раніше таких хворих приймали на 3 поверсі, але умови перебування та лікування там не були достатньо комфортними.