русский корабльнахуй
 
Чернівці  27 червня 2024 12:36 

Чернівці придбали 5 нових автобусів ISUZU: курсуватимуть на нових маршрутах

підтримай автора: оригінал
21
1.5k
0
Чернівецьке тролейбусне управління планує розширити кількість маршрутів.
Днями міський голова Чернівців Роман Клічук повідомив у фейсбук, що місто отримало 5 нових автобусів українського виробника ISUZU.
Це низькопідлогові автобуси з вбудованими пандусами. Машини обладнані системою кондиціонування, автоматичною системою підрахунку пасажирів, світлодіодним табло і GPS-трекерами.
Як розповів у коментарі Медіа агентству АСС заступник міського голови Ігор Крохмаль, ці автобуси ймовірно курсуватимуть на нових маршрутах:
«Зараз вивчаємо це питання, ми б хотіли збільшити кількість маршрутів, які обслуговує Чернівецьке тролейбусне управління, саме не на підсилення маршрутів випустити нові машини, а взяти нові маршрути».
Проте є проблема - це брак водіїв
Відомо, що закупівля нових автобусів для Чернівців стартувала ще рік тому. На той час на комунальному підприємстві була відносно стабільна ситуація з кадрами, проте станом на зараз вона кардинально змінилась, у ЧТУ - брак водіїв:
«Автобус не купляється, як хліб в магазині. Щоби відбулася вся процедура закупівлі аж до постачання, буває треба понад рік часу. Визначалися потреби, після того визначалися технічні характеристики, що нам потрібно купити, відповідно визначався виробник, ми організовували тендерні процедури, сам тендер, укладення договорів. Закупівля автобусів стартувала ще торік, коли ситуація ще була інша.
Додам, що ця ситуація не означає, що ми не шукаємо водіїв, не возимо людей, ми працюємо над проблемою і будемо збільшувати кількість маршрутів», - зазначив Ігор Крохмаль.