русский корабльнахуй
 
Чернівці  26 червня 2024 12:34 

Військовослужбовці зустрілися зі студентами: у Чернівцях провели патріотичну акцію «Ланцюжок незламності»

підтримай автора: оригінал
16
966
0
Формат проведення «Пікнік з воїном», який відбувся у музею під відкритим небом, передбачав знайомство з учасниками бойових дій, спілкування та пригощання від польової кухні.
У Чернівцях відбулася акція «Ланцюжок незламності», започаткована за ініціативи Ради директорів фахових коледжів Запорізької області та ГО «Наші Мрії», що стала вже загальноукраїнською, пише Медіа агентство АСС. Захід провели у Чернівецькому обласному музею народної архітектури та побуту.
Буковина прийняла естафету від Івано-Франківської області та доєдналася до патріотичної акції. Також долучились до організації заходу Департамент освіти і науки Чернівецької ОВА та Чернівецький обласний ТЦК та СП.
«У цій простій назві нашої акції закодований глибокий зміст. Бо наша незламність у тому – що ми єдині. Перед нами наше майбутнє. Я от пригадую, як незалежність і 33 роки нашої нової історії промайнули як один день. І саме наша молодь була рушійною силою у векторі розвитку держави. Наше студентство зробило наш вибір, але висока ціна нашого вибору. Зараз воїни боронять українські рубежі. Вдячний кожній українській матері за виховання синів та дочок. Коли світ давав нам два-три дні, простий воїн втримав нашу державу. І продовжує тримати оборону. Така акція дуже важлива, бо нам щоденно потрібна єдність», - зазначив Руслан Домніцак, заступник голови Чернівецької ОВА.
Мета ланцюжка: об’єднати учнів, познайомити з військовослужбовцями саме територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Запрошені гості теж брали участь у бойових діях, мають поранення.
У діалозі зі студентами про свій бойовий шлях та службу розповідали п’ятеро бійців.
Це Голюк Сергій, майор, начальник штабу в/ч А 4917 з позивним Ріко. Родом з Хмельницької області, воював на Бахмутському та Запорізькому напрямках.
Когуч Іван, старший лейтенант, начальник продовольчої служби в/ч А 4917 з позивним Ковальський. Брав участь у боях за Бахмут.
Собко Іван, солдат 59 мотопіхотної бригади, позивний Сокіл. Родом з села Старі Бросківці. Служив у танковому батальйоні, оскільки за освітою Глибоцького профліцею – тракторист. Під час бойових дій горів у 7 танках.
Роненко Володимир, солдат 81 бригади Десантно-штурмових військ, позивний Веган. Родом з Харкова. Тримав оборону на Донецькому напрямку.
Ящук Олег, солдат 10 гірсько-штурмової бригади. Позивний Журналіст. Родом з Чернівців. Брав участь у боях у Бахмутському р-ні (біля Сєверодонецька, неподалік Соледара, Лисичанськ).
«Ми, освітяни, та ви, діти, тримаємо свій педагогічний та освітянський фронт. Завдяки зусиллям кожного, вірі і молитвам всіх матерів Україна незламна. Ми маємо можливість бути тут і вчитись, планувати, жити. І думати про завтра ми теж можемо. Пам’ятайте – ви майбутнє нації. А всі ваші малюнки, які прикрасили гільзи від колег з Запоріжжя, зігрівають військових та вселяють непереможну впевненість у перемогу», - зазначила Оксана Гринюк, заступниця директорки департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА.
Пікнік з воїном проходив у форматі діалогу: знайомство з учасниками бойових дій, спілкування, подарунки від студентів військовим – розмальовані гільзи. На завершення заходу організували спільний пікнік від польової кухні.
Далі «Ланцюжок незламності» передали Хмельницькій області.
Підготувала: Емілія Кусяк, студентка Чернівецького національного університету