русский корабльнахуй
 
Новини  26 червня 2024 11:56 

СБУ затримала чернівчанина, який ймовірно здавав стратегічні об’єкти на Буковині

підтримай автора: оригінал
19
219
0
Також він виправдовував агресію рф.
Фото: СБУ
Служба безпеки України затримала чернівчанина, якого підозрюють у держзраді. Він виправдовував збройну агресію росії проти України та ймовірно повідомляв про стратегічні об’єкти в регіоні. Також глумився над українським прапором.
Про це повідомили в телеграм-каналі СБУ.
За інформацією СБУ, це 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації. Чоловік спілкувався онлайн з окупантами та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.
За даними СБУ, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалював державний Прапор України.
Зазначають, що чернівчанин намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях.
Для комунікації з окупантами фігурант справи використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби рф.
Як повідомляє СБУ, чоловік писав у прокремлівських пабліках про своє бажання приєднатися до лав російських бойовиків, щоб воювати проти України.
Для конспірації в інтернеті чернівчанин використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом.
СБУ затримали чоловіка вдома. Його підозрюють у держзраді та запереченні збройної агресії рф проти України. Підозрюваний знаходиться під вартою, йому загрожує до 15 років тюрми.