русский корабльнахуй
 
Цікаво  26 червня 2024 03:20 

Можна буде побачити: величезний астероїд наблизиться до Землі

підтримай автора: оригінал
16
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Астероїд назвали на честь єгипетського демона Апофіса.
У п'ятницю, 13 квітня 2029 року, масивний астероїд пролетить повз Землю. За цим зможуть спостерігати всі. Його назва - Апофіс, діаметр становить близько 1230 футів, він є більшим за 90% космічних каменів, пише Forbes.
Астероїд пролетить на відстані 31 600 кілометрів від поверхні Землі - це найближче наближення астероїда такого розміру, яке коли-небудь могли спостерігати люди. Він проходитиме між геостаціонарними супутниками Землі та Атлантичним океаном, що становить лише десяту частину відстані між Землею та Місяцем, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
«Апофіс буде видно неозброєним оком. Коли він перетинає Атлантику, кілька мільярдів людей в Європі, Африці та Азії зможуть бачити його протягом кількох годин у нічному небі, якщо небо буде чистим», - зазначили у матеріалі.
Що відомо про астероїд Апофіс
Астрономи Національної обсерваторії Кітт Пік відкрили Астероїд 99942 Апофіс 19 червня 2004 року. Вони виявили, що цей кам'янистий астероїд S-типу обертається навколо Сонця кожні 324 дні й наближається до Землі приблизно кожне десятиліття. Він став відомий завдяки тому, що в одній зі статей було підраховано, що він може зіткнутися із Землею у 2029, 2036 або 2068 роках. Тому його назвали на честь Апофіса, єгипетського демона хаосу і руйнування.
«Хоча ймовірність прямого зіткнення з Апофісом становила лише 2,7%, руйнування, спричинені ним на Землі, змусили астрономів спробувати зрозуміти його орбіту більш детально. У 2021 році радіолокаційні спостереження комплексу глибокого космічного зв'язку НАСА в Голдстоуні, Каліфорнія, та обсерваторії Грін Бенк, Західна Вірджинія, у березні 2021 року уточнили його орбіту. Було оголошено, що Апофіс не зіткнеться з Землею ні у 2029, ні у 2036, ні у 2068 роках», - йдеться у матеріалі.