русский корабльнахуй
 
Новини  25 червня 2024 20:00 

На Буковині суд обрав запобіжний захід чоловіку за сприяння у незаконному переправленні осіб через кордон

підтримай автора: оригінал
18
-
-
Протиправну діяльність 34-річного жителя Петровецької громади задокументували працівники відділення поліції №5 (Глибока) спільно з прикордонниками. Переправлення до Республіки Румунія за межами пункту пропуску коштувало 5 тисяч доларів США за двох чоловіків. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження та вже повідомили фігуранту про підозру. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
18 червня цього року в адміністративних межах с. Нижні Петрівці прикордонники спільно з працівниками поліції викрили чоловіка, який на автомобілі «Volkswagen Jetta» доправляв двох чоловіків призивного віку до лінії розмежування державного кордону.
Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 34-річний буковинець, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, сприяв у переправленні чоловіків за кордон.
Фігурант намагався доправити на авто 22-річного чернівчанина і 56-річного жителя Херсонської області, які бажали потрапити до сусідньої Республіки Румунія, оминувши пункт пропуску. Свої «послуги» буковинець оцінив у 5 тисяч доларів США за двох.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Відтак – за клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід фігуранту – тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Досудове розслідування триває.
Поліціянти нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.