русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  25 червня 2024 09:19 

«Це про людяну історію»: у Чернівцях відбудеться прем’єра моновистави

підтримай автора: оригінал
13
1.9k
1
Фото: МБ
У четвер, 27 червня, на малій сцені Чернівецького музично-драматичного театру відбудеться прем’єра моновистави "Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" за п’єсою Олега Михайлова.
Вистава, яку представить заслужена артистка України Лариса Попенко, обіцяє здивувати глядачів новим поглядом на відомого персонажа з казок шведської письменниці Астрід Ліндґрен, пише molbuk.ua
За словами керівника муздрамтеатру Івана Бутняка, ця вистава є дев’ятою прем’єрою театрального сезону.
"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" – це не проста вистава. Радію, що на нашій сцені-майстерні продовжуємо втілювати нові проєкти. Нещодавно у нас була прем’єра вистави "Казки на поді" від акторки Марини Тимку для маленьких глядачів. Зараз у нас знову моновистава з Ларисою Попенко, яка представить історію всесвітньо відомої фрекен Хільдур Бок", – зазначає Іван Бутняк.
"Історія фрекен Бок схожа на кардіограму сміху і сліз"
Режисер моновистави Дмитро Леончик підкреслив актуальність цієї п’єси.
"Хоч ця п’єса написана давно, вона не втрачає актуальності. Це людяна історія, схожа на кардіограму сміху і сліз. Всі знають фрекен Бок з казки Астрід Ліндґрен, але тут персонаж розкривається зовсім інакше. Раніше у виставах її показували негативно, але зараз ми бачимо фрекен Бок з іншого боку. Ознайомившись з біографією Ліндґрен, я помітив, що у цій історії переплітаються риси авторки з казковим персонажем. Живучи в ХХ столітті, наповненому різними подіями, не завжди хорошими, вона не втрачала віри. Рятуючи інших, вона рятувала себе. Ми хотіли б, щоб наша вистава була яскравою плямкою в сірій буденності, особливо під час війни, коли людям потрібне щось світле, добре, енергетичне", – каже Дмитро Леончик.
Вистава, яка має багато питань
Акторка Лариса Попенко каже, що постановка цієї вистави була для неї справжнім експериментом.
"Чудово, що у нас є сцена-майстерня. Я люблю експерименти і вважаю, що в будь-якому віці актор має бути готовий до них. Спочатку було складно, на перших репетиціях я думала, що ніколи цього не зроблю. Але тепер я рада, що це сталося, що невдовзі відбудеться прем’єра цієї вистави. Експерименти і атмосфера, можливість говорити з глядачами – все це мені подобається. Ми всі приходимо у цей світ для добра, маємо творити добро, бути людяними. У нашій виставі є багато питань, на які глядач має дати відповіді", – ділиться акторка.
Виставу зможе переглядати одночасно 70 глядачів. Вартість одного квитка – 300 гривень. Дні показу – 27 та 28 червня о 19:00.
Прем’єра моновистави "Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" стане завершальною подією театрального сезону.
Редактор: Алісія Давид
25-06-2024, 09:19