русский корабльнахуй
 
новини  25 червня 2024 07:23 

25 червня: яке сьогодні свято

підтримай автора: оригінал
16
817
0
25 червня відзначають Міжнародний день моряка, Всесвітній день вітиліго.
В Україні - День митника, День молодіжних та дитячих організацій.
Православна церква вшановує пам'ять святої преподобномучениці Февронії.
Міжнародний день моряка
Щорічно 25 червня відзначається День моряка. Рішення про святкування було ухвалено в 2010 році. Держави-члени Міжнародної морської організації, IMO (International Maritime Organization, IMO), що входять в ООН, підписали на конференції в Манілі резолюцію №19, яка стала підставою для заснування цієї міжнародної дати.
У резолюції наголошувалося, що спеціальний день для людей усіх морських професій необхідний, тому що внесок моряків у справу міжнародної торгівлі, світової економіки і в розвиток громадянського суспільства загалом неоціненний.
День митної служби України
Відзначається щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України 1991 року Закону про митну справу в Україні. Відповідний Указ Президента України про було підписано 22 червня 1992 року.
День молодіжних та дитячих організацій України
Відзначають дату з 2008 року, коли її було створено указом президента України для того, щоб регламентувати та захищати такі організації. Виховання молоді та дітей - запорука успішного державного розвитку.
Всесвітній день вітиліго
Цього дня помер Майкл Джексон, який був справжнім королем сучасної світової музики та жертвою хвороби. Вітиліго маловивчене захворювання, яке не лікується. На темній шкірі воно більш помітне, але за статистикою однаково часто трапляється в людей будь-якої раси та віку.
Церковне свято
25 червня православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Февронії.
Февронія провела своє дитинство і ранню молодість у монастирі в місті Сиваполі, під покровом ігумені Врієнни, яка була її тіткою. Вона знайшла внутрішнє покликання до чернечого життя і віддано служила Богу від самого початку.
Февронію піддали жорстоким тортурам, але вона не відмовилася від своєї віри. Її мучили, але вона залишалася непохитною. Зрештою, її стратили. Мученицька смерть жінки стала свідченням великої віри та мужності, яка надихала багатьох християн.
Іменини: Василь, Денис, Костянтин, Микола, Петро, Семен, Федір.
Редактор: Людмила Осадчук
25-06-2024, 07:23