русский корабльнахуй
 
Культура  23 червня 2024 22:46 

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

підтримай автора: оригінал
12
1k
0
«Миколайчук Open» – фестиваль глядацького кіно. Тому переможців тут визначають саме глядачі. І трішки – партнери, пише проєкт Антоніна (Детектор Медіа).
Переможців усього їх чотири. «Спеціальний приз для національного короткого метру» від спонсорів Amo Pictures отримує фільм «Сонечко» Сергія Кулибишева.
Переможці у категорії «Національний короткий метр» – «Нюанс» Маргарити Воронової та Олега Кібальника. Олег одразу повідомив, що хтось раніше казав, що у будь-якому цивілізованому місці їх за цей фільм засміють. І передав цим комусь, що для них є погані новини.
Спеціальний приз Міжнародного повнометражного конкурсу – «Назавжди-Назавжди» Анни Бурячкової. Він став другим за глядацьким голосуванням. Анна захворіла, тому приїхати не змогла. Але записала відео з подякою.
Ну і фільм-переможець – анімаційний фільм «Кріпачка» від подружжя режисерів Дороти та Г'ю Велчменів. Вони теж записали відео, в якому нагадали, що чверть художників, які працювали над стрічкою – українці.
А ось такі статуетки у вигляді козака Івана Миколайчука (дещо копіюють знаменитий американський “Оскар”) вручали переможцям. Знімок зробив кореспондент БукІнфо:
На закритті фестивалю глядацького кіно Миколайчук OPEN показали фестивальний премʼєрний (навіть допрем"єрний можна сказати) показ документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси», із сенсаційними подробицями життя і творчості геніального буковинського співака Назарія Яремчука. Загальноукраїнська премʼєра цього фільму запланована на 8 серпня. Фільм - сенсація!
Є всі підстави захоплюватися всією творчою командою, яка створила цей документальний фільм, над яким працювали цілих три роки! Він реально достойний постаті геніального співака, українського Елівіса Преслі. Переповідати немає сенсу - дочекайтеся загальноукраїнської прем"єри і обов"язково перегляньте його у кінотеатрах.
Головне - цим молодим талановитим творчим людям нового покоління українців вдалося передати дух епохи часів Назарія Яремчука, заглянути в найпотаємніші куточки його творчості та особистого життя. Унікальні фото та відео кадри!