русский корабльнахуй
 
Останні новини  22 червня 2024 14:18 

Виплати до Дня Незалежності-2024: хто отримає додаткові кошти

підтримай автора: оригінал
16
-
0
Кабінет міністрів ще навесні затвердив розміри разової грошової виплати до Дня Незалежності України ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань".
До Дня Незалежності України 2024 року ветерани війни та певні категорії громадян отримають одноразову грошову допомогу у розмірах від 450 до 3100 грн:
  • 450 грн отримають учасники війни, колишні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, особи, яких примусово вивезли на роботу, діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога.
  • 650 грн нададуть членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, які визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва або з інших причин і не одружилися вдруге.
  • 1000 грн виплатять учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (до 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, а також дітям, які народилися в таких місцях.
  • 3100 грн отримають особи з особливими заслугами перед Батьківщиною.
  • Для осіб з інвалідністю внаслідок війни та колишніх малолітніх (до 14 років) в’язнів концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, визнаних особами з інвалідністю:
  • I група — 3100 грн;
  • II група — 2900 грн;
  • III група — 2700 грн.
  • Особи, які отримують пенсію або щомісячне довічне грошове утримання, отримають виплати автоматично, без необхідності звертатися до Пенсійного фонду України.
    Особи, які не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, повинні звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України (сервісних центрів) з відповідною заявою та документами, що підтверджують їх статус та особу.