русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 червня 2024 17:10 

У Чернівцях засудили ексмайора міліції-колаборанта

підтримай автора: оригінал
14
699
0
У Чернівцях судили ексмайора міліції, який під час тимчасової окупації Херсонщини добровільно пішов на співпрацю з представниками держави-агресорки.
Про це інформує Управління СБ України у Чернівецькій області, пише МА АСС.
За інформацією слідства, фігурант працював раніше у структурі МВС на Донеччині. Проте, у 2014 році він виїхав на підконтрольну Україні територію, а вже за рік звільнився з правоохоронних органів. Проте, після окупації Херсонщини в лютому 2022 року, зловмисник одразу прийняв для себе рішення перейти на бік ворога. Він переїхав до Генічеська, де очолив фейковий «відділ дорожньо-патрульної служби» так званого «райвідділу мвд».
Окупанти доручили колаборанту відповідати за роботу ворожих блокпостів і контролювати дотримання правил дорожнього руху.
На підставі зібраних доказів, Шевченківський суд Чернівців визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла. Також йому заборонено обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років.
Окрім того, фігуранта позбавили спеціального звання «майор міліції», яке ще зберігалося в нього після звільнення з правоохоронних органів.
Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення до визначеної судом відповідальності.