русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 червня 2024 12:43 

Стало відомо, скільки платять будівельникам у Чернівцях та області

підтримай автора: оригінал
17
1.8k
0
Ілюстративне фото
Заробітна плата лише на 10 підприємствах будівельної галузі Буковини торік становила більше середньої заробітної плати в області.
У Чернівецькій ОВА відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. До участі також запросили понад п’ятдесят керівників та представників галузі будівництва.
На засіданні розглянули рівень заробітної плати у будівельній галузі, пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Чернівецької ОВА.
Попри зростання рівня середньої заробітної плати у галузі будівництва, значна кількість підприємців продовжують сплачувати заробітну плату нижче встановленого законодавством мінімального рівня та нижче середнього рівня заробітної плати.
Зі 121 підприємства, які мають 5 і більше працівників, 34 сплачували заробітну плату, яка становила менше встановленого законодавчо мінімального рівня, а 66 сплачували заробітну плату від мінімальної до трохи більше ніж 12 000 грн, розповіла Альона Атаманюк, перша заступниця начальника Чернівецької ОВА.
Заробітна плата лише 10 підприємств становила більше середньої заробітної плати в області за 2023 рік (15,5 тис. грн). За даними Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області вже за 2024 рік, розмір заробітної плати працівників становив: 16,7 тис. грн – у січні, 17,6 тис. грн – у лютому та 18 тис. грн – у березні.