русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 червня 2024 17:09 

Вони хочуть жити: у Чернівцях триває медичний симпозіум з дитячого паліативу

підтримай автора: оригінал
19
949
0
Паліативна допомога - це вид медичної допомоги для людей із серйозними хворобами, аби полегшити симптоми і зменшити страждання від недуги.
У Чернівцях БФ «Місто добра» проводить симпозіум з дитячого паліативу «Метелики надії», пише Медіа агентство АСС. На такому зібранні розглядають питання мультидисциплінарного підходу надання паліативної допомоги дітям в Україні, розробляють систему надання паліативної допомоги на єдиних протоколах та підходах.
Співорганізаторами заходу є Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охмадит», Академія сімейної медицини України, Національна служба здоров’я України, Міністерство охорони здоров’я України.
«Ми зібрали кращих світил медичної науки, які працюють з важкохворими дітьми. Аби знайти кращі рішення як доглядати за такими дітками. Ми, дорослі, повинні ділитися своїм досвідом та напрацьовувати успішні кейси. Кажуть, що дітки безперспективні. Але якщо вірити в них, працювати командою і сподіватись на результат – то диво стається. І ми бачимо, як дитинка, котра не ходила, стає на ноги, котра не харчувалась орально – вперше куштує йогурт, чи була на кисневому апарату – починає дихати самостійно. Кожна дитина має необмежений ресурс. Вони ловляться за найменшу можливість жити. Наше завдання допомагати їм жити легше», - каже засновниця «Міста добра» Марта Левченко.
На території центру «Місто Добра» функціонує реабілітаційний центр та хоспіс для дітей з інвалідністю та дітей, які потребують паліативного піклування. Це найбільше відділення такого паліативного типу в Україні, де лікується 32 дитини.
Медичний Центр «Місто Добра» тепер є ще провайдером безперервного розвитку для лікарів. Цей статус дозволить проводити різні заходи безперервного професійного розвитку для працівників медичної сфери на базі Центру з видачею сертифікатів з балами безперервного професійного розвитку (БПР).
«Захід унікальний, бо можна багато дізнатись нового та почути запрошених спікерів. Тема актуальна – фахівців недостатньо, їх не готують у медуніверситетах. Лікар, який проходить додаткові курси, стає фахівцем. Але цього мало. Тому ми тут підпишемо резолюція, будемо рекомендувати включити спеціальність у довідник медичних спеціальностей – фахівець з паліативної допомоги. Діток хворих стає більше. З війною їх число росте. Є лікарі, котрі займають евакуацією таких пацієнтів з фронтових зон і везуть за кордон. Але і там є випадки відмови – тому слід думати як і де надавати таку допомогу в Україні», - каже медик та співорганізатор заходу Ольга Хороль.
Захід триватиме три дні: 20-22 червня.
Родзинкою заходу будуть унікальні майстер-класи, які проведуть спеціалісти МЦ «Місто Добра»: людино-тваринна взаємодія, каністерапія, інтерактивний майстер-клас з аудиторією.
А восени планують провести ще один симпозіум на 1000 осіб.
Підготував Всеволод Сопронюк, студент Чернівецького національного університету