русский корабльнахуй
 
Останні новини  20 червня 2024 16:49 

Чернівці зможуть безперешкодно фінансувати ЗСУ - Кабмін ухвалив законопроєкт

підтримай автора: оригінал
14
-
0
Уряд ухвалив законопроєкт, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони. Що це змінює для Чернівців, які дає можливості, і як відбувалася допомога ЗСУ раніше? Дізнавався сайт 0372.ua.
18 червня Кабінет Міністрів ухвалив законопроєкт, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони. Фінансовий відділ Чернівецької міськради пояснив, що це змінює для міста.
Згідно з законодавством України, сектор безпеки та оборони фінансується з державного бюджету. Однак, з початку повномасштабного вторгнення Чернівецька громада активно долучається до підтримки ЗСУ.
Законодавець відреагував на звернення органів місцевого самоврядування і врегулював спрямування коштів місцевих бюджетів на підтримку сил оборони.
Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України".
Підписуйтесь на наш Instagram
Це перший крок у врегулюванні підтримки сил оборони місцевими радами. Закон надає їм відповідні повноваження. Наступним кроком є зміни до Бюджетного кодексу України.
Цей Закон дає право місцевим радам легально закуповувати дрони, пікапи, запчастини до автомобілів тощо за запитами військових частин.
Положення цього Закону поширюються на ті рішення міськради Чернівців, які прийняли з 24 лютого 2022 року. Це стосується й інших місцевих органів влади, які допомагають Збройним силам.
Читайте: Відома дата відкриття McDonald’s в Чернівцях