русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 червня 2024 10:21 

Нічний повітряний напад ворога на енергосистему: є постраждалі

підтримай автора: оригінал
21
713
0
Ілюстративне фото
Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.
У ніч проти 20 червня російсько-окупаційні сили атакували Україну 36 повітряними цілями. Більшість вдалося збити, але решта пошкодила енергетичну інфраструктуру в чотирьох областях. Про це повідомили у Повітряних силах ЗС України та в НЕК «Укренерго», пише Медіа агентство АСС.
Стало відомо, що загалом росіяни випустили 9 ракет та 27 безпілотників: 4 крилаті ракети Х-101/Х-555; 3 балістичні ракети «Іскандер-М»; 2 керовані авіаційні ракети Х-59; 27 ударних дронів типу Shahed.
Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.
Скільки ворожих цілей вдалось знищити
У результаті протиповітряного бою вдалося збити 32 повітряні цілі: 4 крилаті ракети Х-101/Х-555; 1 керовану авіаційну ракету Х-59; 27 шахедів.
Під атакою опинилися об’єкти критичної інфраструктури.
Основний напрямок удару — схід України, зокрема Дніпропетровщина, кажуть Повітряні сили. В Укренерго уточнили, що пошкоджень зазнало обладнання на енергооб’єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях. Наслідки уточнюються.
Є постраждалі
Пресслужба компанії ДТЕК повідомила, що під час нічної атаки російсько-окупаційні війська атакували одну з теплових електростанцій ДТЕК, унаслідок чого постраждали троє енергетиків.
Медики надають допомогу пораненим енергетикам. Унаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Енергетики зараз працюють над ліквідацією наслідків атаки.