русский корабльнахуй
 
Новини України  19 червня 2024 22:00 

Очікуємо від Кабміну "радикальних" змін щодо підвищення податків: Гетманцев

підтримай автора: оригінал
13
895
0
У фінансовому комітеті Верховної Ради найближчим часом очікують від Кабміну пропозиції щодо ставок окремих податків з метою наповнення бюджету.
Про це в кулуарах Верховної Ради сказав журналістам голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Укрінформ.
“Ми чули неодноразово від міністрів фінансів та оборони про значне недофінансування військових видатків у бюджеті, яке вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це настільки великі гроші, що їх не можна закумулювати лише якимось точковими рішеннями або шляхом детінізації”, - сказав Гетманцев.
До того ж за його словами, ресурс від детінізації вже використовується, що сприяло перевиконанню планових показників бюджету.
“Але бюджет не порівнянний з наявними потребами. Тому найближчим часом ми очікуємо пропозиції від Кабінету Міністрів, яким чином маємо покрити видатки на оборону. Я не знаю при цьому, які розміри податків запропонує Кабмін. Але, зважаючи на серйозність ситуації, очікую, що пропозиції будуть достатньо радикальними”, - відмітив голова Комітету.
Раніше Гетманцев зазначав, що є основні джерела доходів бюджету — податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, податок на додану вартість та акцизи.
За його припущеннями, податок на прибуток навряд чи змінюватимуть у зв'язку з певними особливостями адміністрування, які не дозволяють швидко зібрати гроші. Зокрема, кошти від податку на прибуток складно швидко акумулювати до державного бюджету у зв'язку з річним податковим періодом. З ПДВ, військовим збором та акцизами таких проблем немає. Тому мова йде про підвищення ставок саме цих податків та зборів.
Редактор: Ангеліна Петльована
19-06-2024, 22:00