русский корабльнахуй
 
Чернівці  19 червня 2024 15:03 

Цифровізація соціальної сфери: у Чернівцях презентували дашборд з відкритими даними

підтримай автора: оригінал
6
1k
0
На сайті кожен користувач зможе отримати інформацію про контактну особу, розташування, види соцпослуг, демографічний паспорт.
У Чернівецькій області реалізацією державної політики з питань соціальної підтримки і надання соціальних послуг займається профільний Департамент Чернівецької ОВА, пише Медіа агентство АСС.
Такі послуги потрібні особам та родинам, котрі опинились у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно подолати труднощі.
«60% населення потрапляють у складні життєві обставини. І за ці роки коло осіб лише збільшується. Наше завдання спрямоване на мінімізацію складних обставини, запобігання цього - тобто соціальна профілактика. Всі категорії населення мають бути повноцінними членами суспільства, ми маємо їх реінтегрувати, надати послуги соціальної адаптації. На 2024 рік ми акцентуємо на соціальному обслуговуванню і розвитку мережі надавачів соціальних послуг», - каже директорка Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА Ольга Ходоба.
Для повноти інформації та рівного доступу до неї усіх охочих – на сайті Чернівецької ОВА запустили дашборд з даними соціальної сфери.
Це чотири сторінки інформації з контактними особами, розташуванням у розрізі громади, видами послуг. По конкретному населеному пункту можна, приміром, довідатись про кількість осіб з інвалідністю, про дітей, працездатних осіб. Створено демографічний паспорт. Додатково є і список волонтерських організацій по області. Ці дані будуть корисні проєктним менеджерам та пересічним громадянам.
Підготувала Катерина Савич, студентка Чернівецького національного університету