русский корабльнахуй
 
Новини України  18 червня 2024 22:40 

Польща заборонила українським водіям працювати у таксі без отримання польських прав

підтримай автора: оригінал
18
988
0
Водії, які використовують застосунки для пасажирських перевезень у Польщі, повинні мати польські водійські права.
Про це повідомляє Польське радіо.
Зазначається, що раніше поліція не могла перевіряти документи у водіїв, які часто приїжджають з далеких країн. Зміна правил покликана поліпшити безпеку і не дозволити водіям без польських водійських прав заробляли на перевезенні людей.
"Водійські права, видані у Польщі, є у наших інформаційних базах. А тому поліція може легко довідатися, чи водій має права", – пояснює Роберт Опас з Бюро дорожнього руху Головної комендатури поліції.
Зміни в правилах схвалює Кшиштоф Урбан, керуючий директор фірми Free Now у Польщі. Водночас він зазначає, що більшість іноземців не муситиме здавати додаткових іспитів у Польщі.
"Більшість таксистів, котрі працюють у Польщі, – це особи із трьох країн: України, Білорусі та Грузії. Ці країни отримують польські водійські права на засадах їх заміни після підтвердження", – говорить він.
Для звернення щодо отримання польських водійських прав потрібно провести у Польщі понад 185 днів. У результаті водіїв може стати менше і, як інформують перевізники, це може призвести до зростання цін для клієнтів.
Редактор: Алісія Давид
18-06-2024, 22:40