русский корабльнахуй
 
Україна  18 червня 2024 16:44 

На Донеччині росіяни обезголовили військового ЗСУ

підтримай автора: оригінал
9
1k
0
На Донеччині російські військові обезголовили беззбройного бійця ЗСУ.
Про це заявив голова Офісу генерального прокурора Андрій Костін, пише Медіа агентство АСС з посиланням на hromadske.
17 червня українські військові отримали інформацію про те, що військові одного з підрозділів рф у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх.
Під час проведення аеророзвідки українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.
«Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ», — заявив Костін.
Правоохоронці вже розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством — ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Можливе покарання — 10-15 років тюрми або ж довічне ув’язнення.
В ОГП також наголосили, що такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.