русский корабльнахуй
 
Чернівці  18 червня 2024 15:11 

На Буковині маршрути пацієнта при інсульті та інфаркті одні з кращих в Україні

підтримай автора: оригінал
15
745
0
У ці дні Національна служба здоров'я України проводить моніторинг роботи закладів охорони здоров’я у регіоні за Програмою медичних гарантій (ПМГ).
У Чернівцях голова НСЗУ Наталія Гусак зустрілась із головами громад та керівниками закладів охорони здоров’я області, де обговорили результати моніторингу за Програмою медичних гарантій.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію
За словами Наталії Гусак, заклади охорони здоров’я Чернівецької області мають один з кращих показників в Україні щодо ефективності організації маршруту пацієнта «Медична допомога при гострому мозковому інсульті».
«У січні – квітні 2024 року на Буковині зареєстровано 946 пролікованих випадків цього захворювання. Із НСЗУ законтрактовані 8 закладів охорони здоров’я області. Серед кращих і показник із надання допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда. За цим пакетом медичних гарантів в області законтрактовані два заклади – Чернівецька обласна клінічна лікарня та Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр. Цьогоріч в обласній клінічній лікарні вже пролікували 128 пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, а в обласному кардіоцентрі надали допомогу – 376 таким хворим», - зазначила керівниця НСЗУ.
Зараз Національна служба здоров'я України проводить моніторинг роботи закладів охорони здоров’я за Програмою медичних гарантій (ПМГ).
Однією з підстав для проведення моніторингу є скарги пацієнтів на медичні заклади. Від початку 2024 року станом на кінець травня НСЗУ отримала 6 скарг на заклади охорони здоров’я Чернівецької області. Це найменша кількість скарг у поточному році серед всіх областей України.