русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  18 червня 2024 11:19 

НСЗУ моніторить лікарні: на Буковині зауваження отримали два медичні заклади

підтримай автора: оригінал
14
2.8k
0
Національна служба здоров’я здійснює моніторинг у закладах охорони здоров’я за Програмою медичних гарантій та важливість дотримання надавачами послуг умов договору з НСЗУ. Зауваження отримали дві лікарні Чернівецької області.
Про це повідомила голова Національної служби здоров’я України Наталя Гусак.
У Вижницькій багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування при моніторинговому візиті виявлено несвоєчасне внесення до електронної системи охорони здоров’я повної і достовірної інформації.
Також при автоматичному моніторингу помітили вкрай низький відсоток застосування тромболітиків при наданні допомоги при гострому інсульті. За даними ЕСОЗ, у медзаклад у 2024 році потрапили 56 пацієнтів з діагнозом інсульт, 53 з яких – з ішемічним інсультом. І лише в одному випадку застосовувалася тромболітична терапія.
У НСЗУ заявили, що через це можуть розривати договори на надання цієї послуги у медичному закладі.
У Чернівецькому обласному перинатальному центрі за результатами автоматичного моніторингу виявили, що вони необгрунтовано госпіталізовували вагітних у стаціонар на одну добу перед пологами.
НСЗУ вже отримала з цього приводу пояснення від медзакладу, надалі це буде обговорено з експертами з акушерства та гінекології для прийняття остаточного рішення щодо врегулювання питання.
Редактор: Людмила Осадчук
18-06-2024, 11:19