русский корабльнахуй
 
Новини світу  16 червня 2024 21:40 

Швейцарія та низка інших країн готові провести й другий Саміт миру для України

підтримай автора: оригінал
13
1k
0
У разі потреби Швейцарія готова провести у себе і наступні зустрічі високого рівня про мир для України.
Про це заявила під час пресконференції за результатами першого Саміту миру у Бюргенштоці президентка Швейцарії Віола Амгерд, пише Укрінформ.
"Підтримка форуму матиме продовження наших зусиль, спрямованих на те, щоб переговори продовжувалися і щоб ми негайно організували подальші зустрічі, наприклад, на технічному рівні, як це було передбачено у цих трьох важливих темах, які обговорювалися…І ми продовжуватимемо брати участь в обговоренні й, безумовно, будемо готові організувати зустрічі у Швейцарії, якщо цього захочуть", - прокоментувала Амгерд питання про подальшу підтримку Швейцарії України.
За її словами, це буде тривалий процес і його "потрібно проходити крок за кроком". Також ряд країн заявили про готовність провести у себе другий Саміт високого рівня про мир для України.
"Зараз ми змогли провести тут хороші дискусії. Різні країни також заявили, що готові продовжувати співпрацювати в майбутньому і, можливо, організувати наступну конференцію. Однак це все ще потребує детальних обговорень. Тому було б передчасно називати країни сьогодні", - сказала вона.
Окремо Амгерд вказала на те, що Канада висловила готовність провести у себе конференцію з гуманітарного виміру на міністерському рівні.
"Є різні питання, які зараз обговорюються на більш технічному рівні, на рівні радників з національної безпеки. Жодних зобов'язань ще не прийнято, точніше, не ухвалено жодного рішення, але різні країни заявили про готовність брати участь, зокрема і країни БРІКС", - зазначила президентка Швейцарії.
При цьому вона підкреслила, що будь-які мирні ініціативи вітаються, але важливо, "що все повинно ґрунтуватися на міжнародному праві та Статуті ООН".
Раніше ми писали, що у Швейцарії 15 червня розпочався Всесвітній саміт миру, на якому представники 100 країн висловили свою підтримку Україні у боротьбі з російською збройною агресією, а так звані "мирні" пропозиції Путіна були розкритиковані як пропагандистські та неприйнятні.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-06-2024, 21:40