русский корабльнахуй
 
Чернівці  16 червня 2024 11:23 

Зміни системи шкільного харчування на Буковині триватимуть до 2027 року

підтримай автора: оригінал
15
787
0
Ілюстративне фото
Буковина долучилась до реалізації реформи харчування у закладах освіти.
Як повідомив на сторінці у фейсбук начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, Чернівецька область адаптувала регіональну програму до сучасних викликів.
«Зараз концепцію реформи інтегровано в існуючі регіональні програми лише двох областей України, серед яких — Чернівецька область», - йдеться в дописі.
Стратегію реформування системи шкільного харчування у Чернівецькій області затвердили на період до 2027 року, пише Медіа агентство АСС.
Вона передбачає модернізацію шкільних їдалень і меню у них, створення кулінарних хабів, для того, щоби кухарі могли підвищувати свою кваліфікацію.
Скільки «коштуватимуть» Буковині зміни у системі шкільного харчування
На реалізацію програми цьогоріч спрямували 3 млн грн, а на наступний запланували спрямувати понад 6 млн 800 тис грн, повідомив начальник Черінвецької ОВА.
Також працюють з міжнародними донорськими організаціями, зокрема Чернівецька область - одна з 11-ти областей, що беруть участь у програмі ООН, яка передбачає надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти на організацію гарячого харчування учнів 1-4 класів.